عمارت مسعودیه تهران کجاست
عمارت مسعودیه تهران کجاست
عمارت مسعودیه,عمارت مسعودیه ساعت بازدید,عمارت مسعودیه تهران,عمارت مسعودیه آدرس,عمارت مسعودیه کجاست,عمارت مسعودیه صبحانه,عمارت مسعودیه کافه تهران
برخی مناطق تفریحی تهران
پل طبیعت تهران , عمارت مسعودیه تهران , باغ موزه قصر تهران , باغ پرندگان تهران , باغ نگارستان , شمس العماره
عمارت مسعودیه یکی از بناهای باارزش تاریخی ایران است.
گفتنی است که عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی مربوط به دوره قاجار می باشذ که پنج عمارت بزرگ دارد و در سال 1377 به ثبت آثار ملی رسیده است.در واقع عمارت مسعودیه به همراه باغ نگارستان، باغ لالهزار و باغ سردار ایروانی یکی از اماکنی است که در محدود? شمال حصار شاه طهماسبی تهران در عصر ناصری بنا شده و همچنان که خصوصیات باغهای ایرانی را داراست با نقشمایهها و عناصری از معماری فرنگی مزین گشته است.
چرا مسعودیه؟
لازم به ذکر است که عملیات احداث عمارت مشتمل بر بیرونی و اندرونی و دیگر ملحقات در سال 1295 هجری قمری به فرمان مسعود میرزا ملقب به ظلالسلطان فرزند ناصرالدین شاه و به سرکاری رضاقلیخان ملقب به سراجالملک در زمینی به وسعت 4000 متر مربع از اراضی باغ نظامیه به اتمام رسید. این محل از همان سالهای 1290 قمری به بعد که باغ عمارت نظامیه توسط مسعود میرزا خریداری و بنای عمارت در آن آغاز شد، به مسعودیه مشهور است .
خصوصیات معماری عمارت مسعودیه
در واقع مجموع? عمارت مسعودیه شامل 5 عمارت دیوانخانه، سفرهخانه، حوضخانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیرالملکی و عمارت سردر، پُر است از گچبری، کاشیکاری،خطاطی، نقاشی دیواری و به طوری کلی تزئینات نفیس، تقسیمبندیهای فضایی و عملکردهای متنوع و موقعیت مکانی آن در محدود? میدان بهارستان که بسیاری از مهمترین حوادث تاریخ معاصر را به خود دیده است از خصوصیات منحصر به فرد آن محسوب می شود.. این مجموعه تاریخی دارای 7 کتیبه است که دو کتیبه در سردر اصلی، یک کتیبه در سردر کالسکهرو، دو کتیبه در عمارت دیوانخانه و دو کتیبه نیز در عمارت مشیریه قرار گرفته است.
قابل توجه است که ظلالسلطان در سال 1327 قمری چند سال پیش از مرگ، به پسر خود وکالت داده بود که عمارت مسعودیه را به هر کس که مایل باشد، بفروشد. این چنین بود که همدمالسلطنه، همسر جلالالدوله و دختر میرزا یوسف مستوفیالممالک صدراعظم در سال 1328، عمارت مسعودیه را به مبلغ 50 هزار تومان خریداری کرد. در این معامله که وکیل همدم، خود مستوفیالممالک بود بناهای مسعودیه بالغ بر 40 باب به او واگذار گشته است. با سقوط حکومت قاجار این ساختمان سالهای پر فراز و نشیبی را طی کرد و بارها در ید اختیار دولتمردان دست به دست شد. چنان که در دوران پهلوی مدتی به عنوان وزارت معارف و صنایع مستظرفه مورد بهرهبرداری قرار گرفته است گفتنی است که در فاصله سالهای 1342 و 1343 ش، از عمارت مسعودیه برای مدت کوتاهی به عنوان دانشکده افسری استفاده شده است.لازم به ذکر است که در سال 1345 هجری شمسی با تفکیک وزارت آموزش وپرورش از فرهنگ و هنر، عمارت مسعودیه به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد و نخستین وزارتخانه آموزش و پرورش در آنجا مستقر شده است .
ثبت در آثار ملی
در واقع هیئت وزیران در جلسه 76/12/10 بنا به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و با استفاده از ماده 114 قانون محاسبات عمومی کشور مصوب 1362، تصویب کرد که حق استفاده از عرصه و اعیان ساختمان قدیمی وزارت آموزش و پرورش، واقع در خیابان اکباتان به سازمان میراث فرهنگی کشور واگذار شود. این مصوبه در واقع براساس توافق وزارت خانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی (که سازمان میراث فرهنگی وابسته به آن است) و وزارت آموزش و پرورش صورت گرفت و پس از انجام نقشه برداری و تهیه مدارک لازم، مجموعه به شماره 2190 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و حریم و ضوابط آن در تاریخ بهمن ماه 1377 تعیین و تصویب و به مراجع قانونی اعلام شد.
آدرس:عمارت مسعودیه در میدان بهارستان، خیابان اکباتان، تقاطع خیابان ملت قرار دارد.
این منطقه زیبا گردشگری و تاریخی را از نزدیک ببینید.
عمارتهای اصلی عبارتند از:
عمارت دیوان خانه، عمارت سفره خانه (وجه تسمیه آن بر حسب قرینهای است که در کاخ گلستان و در جوار تالار سلام کاخ موزه و تالار آیینه است)، حیاط سید جوادی، عمارت سید جوادی، حیاط مشیری، عمارت مشیرالدوله، حیاط خلوت، عمارت حیاط خلوت عمارت سر در پیادهرو، عمارت سر در کالسکهرو، باغ دیوانخانه و بناهای جدید از شمال به جنوب
عمارت مسعودیه
مطالب مرتبط :